Brukt etter Creative Commons-avtale om kreditering av kilde: https://www.flickr.com/photos/moominmolly/5603751794/

Solenergi i praksis

Åse Lekang Sørensen og Amber Struijk
Åse Lekang Sørensen, generalsekretær i Norsk Solenergiforening (t.h) holdt foredrag og svarte på spørsmål. Amber Struijk (t.v.) orienterte om plusskundeordning og tok initiativ til å etablere en lokal interessegruppe.

Tirsdag fikk et nesten fullsatt auditorium i Bø høre om hvordan man kan dra nytte av solenergi i eget hus. Spørsmålene fra salen var mange, og engasjementet stort. Via Bærekraftige liv i Bø ble det også etablert en interessegruppe for de som vurderer å anskaffe slike anlegg. Du kan melde deg på her, eller via Facebook-gruppa.

OPPSUMMERING
Solenergi er ikke bare miljømessig, men også økonomisk bærekraftig i mange land. I Norge er vi ikke helt der økonomisk ennå, fordi strømprisene våre er så lave. Men regner man en levetid for utstyret på rundt 40 år, vil det lønne seg også her til lands. Prisene på utstyr vil nok også fortsette å synke framover, om enn ikke så mye som de har gjort de siste årene. Bedre støtteordninger er også noe som kan påvirke kostnadsbildet i positiv retning. For mange er det imidlertid motivasjon nok at solenergi er miljøvennlig, og at den til forskjell fra vann- og vindkraft ikke krever en naturbelastende utbygging.
Fra 1. januar vil også alle nett- eller energiselskapene bli pålagt å tilby en plusskundeordning, som innebærer at kunder med solenergifangst kan mate overskuddsstrøm tilbake i nettet og tjene penger på det. MTE sin nåværende policy på dette er at de vil vurdere søknader enkeltvis.

FRA PRESENTASJONEN
Du kan se presentasjonen i sin helhet her.
Bildene under er kun et utdrag.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Nytting informasjon og litteratur
Oversikt over tjeneste og utstyrsleverandører

Vil du bli med i den lokale interessegruppa?
Melde fra her, eller bli med i Facebook-gruppa.