Gå til innhold

Oppskrifter fra vegetarmatkurset

Pasta med pesto

Til ca 2 voksne og 3 barn

500 g pasta av valgfri sort
300 g frossen spinat / 1 pose fersk
2 dl solsikke-/gresskarfrø el. pinjekjerner
2 hvitløksbåter
1 potte basilikum eller persille
1,5 dl kaldpresset olivenolje
½ sitron
1 ss havsalt/urtesalt
¼ ts (hvit) pepper

  1. Kok opp en kjele med mye vann og 1 ss olje og 1 ss salt. Ha i pasta og kok så lenge som det står på pakken.
  2. Rist frøene med 2 ss olje i en stekepanne i ca 5 min på svak varme.
  3. Varm spinaten forsiktig i en kjele med til den tiner eller faller sammen. Er spinaten fersk har du i litt olje og vann.
  4. Klipp opp hele basilikumbusken med stilker.
  5. Hakk hvitløken og press sitronen.
  6. Putt basilikum, hvitløk, sitron, pepper og salt oppi spinaten. Mos med stavmikser til det blir en jevn, men grov blanding.
  7. Smak om blandingen er god, eller trenger litt mer salt, sitron eller hvitløk.
Pasta med pesto og blomkål- og brokkolisuppe
Pasta med pesto (t.v.) og blomkål- og brokkolisuppe (t.h.)

Blomkål- og brokkolisuppe

Til ca 2 voksne og 3 barn

1 løk
1 brokkoli
1 blomkål
4 hvitløksbåter
1 boks hvite bønner (ca 200 g)
1 liter vann
2 terninger grønnsaksbuljong
2/3 ts muskatpulver eller -rasp
1/3 presset sitron
1 ss hvetemel (evt litt mindre væske)
5 dl havre-/soya-/mandelmelk
Litt olivenolje
Salt, pepper, urtesalt etter smak

  1. Grovhakk løken og stek den myk i en stor kjele med litt olivenolje.
  2. Grovkutt brokkoli, blomkål og hvitløk.
  3. Tilsett alt i kjelen, sammen med vann, buljong og muskat. Kok i ca 10 min.
  4. Tilsett bønner, sitron og mel, og miks alt helt fint med stavmikser.
  5. Tilsett melk og kok i ca 2 min.
  6. Smak til med salt og krydder.

Tilbake til kursomtalen

Kategorier

Uncategorized

En tanke om “Oppskrifter fra vegetarmatkurset Legg igjen en kommentar

%d bloggere like this: