Nålebinding

Takk til Mathilde Gabrielsen Vikene som denne lørdagen holdt minikurs i nålebinding for oss på Mariposa. Nålebinding er en eldgammel masketeknikk som ble brukt for å lage småplagg som votter, luer og sokker, før strikkingen etter hvert overtok. Nå er den i ferd med å glemmes helt, og regnes som et rødlistet håndverk. Teknikken er mer tidkrevende enn strikking, men resultatet blir til gjengjeld mer slitesterkt, fordi det ikke kan rakne. Det finnes utallige varianter/sting, og vi fikk lære Oslo-stinget.

Har du lyst til å prøve, kan du se på denne videoen for å komme i gang. Du trenger ellers en stor nål, helst av tre eller bein (kan kjøpes på neste kafé) og ulltråd. Det beste garnet å lære med er et tykt én-tråds ullgarn (f.eks. Eskimo fra Drops), som helst ikke er for mørkt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s