Byttemarked

3. november arrangerte vi vårt tredje klesbyttemarked, i samarbeid med Naturvernforbundet og miljøstudenter ved høgskolen. Med på laget var også Fairtrade-gruppa, Spire og dyktige musikanter fra det internasjonale studentmiljøet.

Slik gjorde vi det
Alle som kom til markedet fikk byttelapper tilsvarende antall klær/ting de leverte inn. Vi satte et tak ved sju byttelapper, for å begrense mengden og heller få inn klær og utstyr av høyere kvalitet. Byttemarkedet skal ikke være en arena for dumping av slitte ting, men for omfordeling av det som ikke er i bruk.

Bytt og få nytt!
Med gjennomsnittelig 365 klesplagg hver er det åpenbart at de fleste av oss har flere klær enn vi bruker og trenger. Tanken med markedet er derfor å introdusere en alternativ måte å fornye garderoben og skaffe seg utstyr man trenger. Det som ble til overs etter markedet gikk til asylmottaket i Nome, og til Apple Aid som sender klær og utstyr til Romania. Vi ønsker også å nevne at asylmottaket i Nome for tiden har et stort behov for klær og sko til menn. Har du noe å overse kan det leveres til Lubna Makhoul i Bergvegen 23 i Breisås.

7 grunner til å bytte framfor å kjøpe
1. Redusert press på verdens landarealer
2. Mindre forurensning
3. Lavere energiforbruk
4. Redusert vannforbruk
5. Redusert press på verdens ikke-fornybare naturressurser
6. Lavere klimagassutslipp
7. Mindre avfall

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s