Veien videre

Etter drøye tre år med Bærekraftige Liv er det naturlig å stoppe opp og vurdere veien videre, jmf tidligere innlegg 9. oktober der vi tok opp følgende spørsmål:

1. Hva bør formålet og aktivitetene for BLIV bestå i? I dag er det en blanding av økologisk, sosial og kulturell bærekraft, med mest vekt på førstnevnte. Tematisk har vi fokusert på mat, forbruk, energi og fritid (se mer info på www.bliv.no).

2. Hvor skal ambisjonsnivået ligge? Skal vi bare være et Facebook-forum for tips og kunnskapsdeling, eller skal vi skape handling og engasjement i lokalsamfunnet? Skal vi fokusere på egne aktivteter eller heller bistå andre aktører i å gjøre sine aktivteter mer bærekaftige?

3. Trenger vi en kjernegruppe? Hva bør denne i så fall bidra med? I første fase bidro vi med å skape endel aktiviteter, men har siden gått over til å tre støttende til når initiativer oppstår fra andre i nettverket.

4. Hvor mange og hvilke type aktiviteter bør vi potensielt legge opp til? 1-2 store aktiviteter per år, 8-10 mindre, eller bare la det være helt åpent? Kan et årshjul med faste aktiviteter være noe?

5. Skal nettverket ha faste møter, slik f.eks. Omstilling Sagene har? Her møtes de en gang i måneden med mat til felles bord, og rotering av ansvar. Møtet er uformelt og sosialt, og initiativ oppstår spontant.

Vi inviterer nå til en samtale på Mariposa den 28/11 om disse spørsmålene. Alle er velkomne, og kom gjerne med ideer og innspill, uten at dette forplikter på noen måte. Hilsen kjernegruppa ved Merete, Frøydis og Per Ingvar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s