Fra ytre til indre styring – selvomsorg i det grønne skiftet

Hvordan kan jeg bidra til det grønne skiftet med mitt engasjement? Dette skiftet i det ytre, forutsetter et grønt skift i det indre, i vår bevissthet. All forandring begynner med oss selv. Hvordan kan vi komme «hjem» til oss selv og finne indre trygghet og forankring i våre viktigste verdier? Hvordan kan vi lære å kjenne vår egen livsretning og våre visjoner? Hvordan kan vi merke hva som er rett handling og gjennom det bringe oss selv og vårt potensial inn i den nødvendige ytre omstilling?

Grunnleggende sett handler bærekraft om å tjene liv og alt levende, i et langtidsperspektiv. At noe er bærekraftig betyr at det er i stand til å opprettholde, gjenskape eller fornye seg selv. Hvordan kan vi som mennesker (ut)øve selvomsorg og personlig balanse som gjør at vi kan bære eller ivareta oss selv, og stå i det utfordrende? Gjennom fokus på indre bærekraft kan vi finstemme oss selv som levende instrumenter. Slik kan vi delta i samspillet med omverden på sunne måter som fremmer livskvalitet og glede for alle, meg selv inkludert.

Kafémøte

3. april 2019 blir det kafémøte med dette som tema på Mariposa. Som inspirasjon til refleksjon og samtale blir det innledning ved Kaja Storeide under overskriften: «Fra ytrestyring til indrestyring. Selvledelse og selvomsorg i det grønne skiftet». Hun har bakgrunn fra bærekraftig ledelse.

Formålet med kvelden er å samle ideer om hvordan arbeidet med indre bærekraft kan se ut videre og finne ut hvem som har lyst til å bidra på dette området. Medansvarlige for kvelden sammen med Kaja, er Maja Kristine Christensen og Eva Svendsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s