Hva vi vil


I Bærekraftige liv ønsker vi å løfte hverandre ut av handlingslammelsen og inspirere til en mer klimavennlig hverdag, hvor livskvalitet og fellesskap står i fokus. Vi ønsker å samle nye og eksisterende tiltak, og inviterer med dette hele lokalsamfunnet til å delta.

Bakgrunn
Ved å etablere et lokalt nettverk for bærekraft kan vi skape de endringene vi søker der vi lever og bor – samtidig som vi inngår i et større internasjonalt nettverk bestående av tusenvis av lignende initiativ (se egen nettside om transition towns). Ved å være del av en større sammenheng og samtidig samle alle gode lokale krefter, tror vi tiltakene kan forsterke hverandre og bidra til en opplevelse av at endringer nytter.

Status
Det finnes allerede mange gode tiltak, organisasjoner og personer i Bø som jobber for en grønnere og mer bærekraftig utvikling. Målet er ikke å gå disse i næringen, men å invitere dem inn under en felles paraply. Under denne paraplyen kan vi samarbeide der det føles naturlig og på områder hvor det gir gjensidig utbytte. I tillegg ønsker vi å sparke i gang masse nye, spennende aktiviteter på egen hånd. Har du en idé om noe du vil gjøre, er det bare å gå i gang. Via e-postringen eller Facebook-gruppa vår, kan du spørre om det er noen som har lyst til å bli med på planlegging, gjennomføring, etc. (mer info her).

Filosofi
Filosofien til transition town-bevegelsen er å skape bærekraftige holdninger gjennom handling, som igjen motiverer til flere gode handlinger. Forskning har vist at dette er mye mer effektivt enn å starte med selve holdningsendringen. Det er også et sentralt poeng at vi samles og har det hyggelig under disse aktivitetene; at vi bygger et positivt fellesskap som i seg selv har stor bærekraftig verdi.

Aktivitetsoversikt
Bli med!
Send spørsmål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s